آشنایی با سینوزیت
در اطراف بینی و استخوان های صورت حفره هایی وجود دارد که در آنها هوا جاریست به این حفره ها سینوس گفته میشود. محل اصلی سینوس ها به چهار دسته تقسیم میشود : بالای ابرو روی استخوان پیشانی، زیر چشمها روی استخوان گونه، روی استخوان بین چشم و بینی، پشت بینی
زمانی که سینوس ها در اثر عواملی نظیر بیماری ها، حساسیت، عفونت ها و .... تحریک شوند، ملتهب و متورم میشوند که به این حالت سینوزیت گفته میشود.
سینوزیت، تنفس معمول از راه بینی را مختل میکند و باعث تورم ناحیه اطراف بینی و چشم ها میشود. سینوزیت حاد معمولاً با سرماخوردگی ایجاد میشود و اگر بیش از 8 هفته به درازا بکشد به سینوزیت مزمن منجر میگردد.
زالو درمانی برای درمان سینوزیت
در طب سنتی از زالودرمانی به عنوان مهمترین یا شاید بهترین روش درمان سینوزیت، یاد شده است.
یکی از عوامل اصلی سینوزیت، وجود عفونت میباشد. در زمان زالو درمانی، همراه با بزاق زالو، آنزیم هیالورونیداز وارد ناحیه مورد نظر میشود. آنزیم هیالورونیداز یک آنتی بیوتیک قوی میباشد که همراه با گردش خون به تمامی نقاط بدن منتقل شده و در از بین بردن عفونت نقش بسزایی را ایفا میکند.
معمولاً برای درمان سینوزیت توسط زالو درمانی، سه جلسه درمانی به فاصله بیست روز تعیین میگرد. در هر جلسه 4 عدد زالو برای هر سینوس پیشانی و 2 عدد نیز برای سینوس های هرطرف گونه قرار میدهیم.
راهکاری طب سنتی برای درمان سینوزیت
در طب سنتی راهکارهای متنوعی برای درمان و کاهش علائم سینوزیت توصیه شده است:
1-استراحت کافی
2-نوشیدن مایعات فراوان
3-عدم استفاده از نوشیدنی ها الکلی و کافئین دار
4-استفاده از بخور آب گرم
5-استفاده از کمپرس آب گرم بر روی صورت
6-شستشوی بینی با محلول آب نمک
7-قرار دادن سر بالاتر از بدن در هنگام خواب