درمان طب سنتی برای سردرد و میگرن
تجربه درمان سردرد و میگرن توسط طب سنتی
الناز 45 ساله با خاطر سردردهای میگرنی برای درمان میگرن خود به سلامتکده طب سنتی صبح امید مراجعه میکند. وی دچار سردرد میگرنی نوع گرم بودند که زندگی روزانه ایشان رو تحت تاثیر قرارداده بود، ایشان به مدت 3 ماه که تحت نظر دستیاران تخصصی طب سنتی بودند به پیشنهاد پزشک متخصص اقدام به حجامت نمودند.
آشنایی با بیماری سردرد و میگرن
میگرن یکی از علل سردرد است. بیشتر کسانی که به میگرن دچار هستند، دچار حملههای پی در پی سردرد برای مدت چندین سال میباشند. سر درد میگرن بیشتر به گونه تپشدار (ضربان دار) بوده اغلب با تهوع و اختلالات بینایی همراه است. گر چه بیشتر موارد میگرن میتواند شدید باشد ولی گاه سردرد میگرن خفیف است، از نظر طب سنتی سرد (میگرنی) نوع سرد و گرم دارد و تمام سر یا نیم سر گرفتار میشود ، برای ارائه برنامه درمانی دقیق لازم است فرد توسط یک پزشک با تجربه طب سنتی معاینه شود، تا درمان مناسب صورت بگیرد، اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه و رفع یبوست احتمالی نقش زیادی در درمان دارد.
نشانههای سردرد و میگرن
میگرن یک سردرد تپشدار است که میتواند در یکسو یا هر دو سوی سر ایجاد شود. سردرد میگرن بیشتر با تهوع، استفراغ و یا کاهش اشتها همراه است. فعالیت فیزیکی و ورزش، نورهای درخشان و یا صداهای بلند میتوانند سردرد را تشدید کنند. اغلب فرد مبتلا به میگرن، پس از آغاز سردرد به محلی تاریک، آرام و خنک میروند تا سردرد رفع شود. بیشتر حملههای میگرن میان ۱۲-۴ ساعت درازا میکشد اگر چه میتواند کوتاهتر و یا بلندتر نیز باشد. یکی از ویژگیهای میگرن احساس غیرمعمولی میباشد که پیش از آغاز حمله به فرد دست میدهد و به آن «پیش درآمد» میگویند. نشانههای پیش درآمد میتواند دربرگیرنده خستگی، گرسنگی و یا احساس خشم باشد. همچنین میگرن دارای «پس اثر» نیز بوده که پس از حمله این احساس به فرد دست داده و دربرگیرنده احساس تهی شدن از انرژی بوده که ممکن است برای یک تا دو روز پس از یک حمله شدید میگرن ادامه یابد. البته باید یادآور شد که همگی کسانی که مبتلا به میگرن هستند دچار «پیش درآمد» یا «پس اثر» میگرن نمیشوند. گسترش میگرن که در جوامع گوناگون متفاوت است ولی نزدیک ۲۰٪ کسان در درازای زندگی خود ممکن است حمله میگرن را تجربه کنند که نیمی از این کسان نخستین حمله را در سنین کودکی و یا نوجوانی تجربه کرده و نزدیک دو سوم مبتلایان به این سردرد زنان میباشند، که چه بسا بخاطر کارایی هورمونهای زنانه گسترش میگرن در آنها بیشتر است. همچنین سردرد میگرن در برخی از خانوادهها شایعتر میباشد و کسانیکه بستگان درجه نخست و دوم آنها به میگرن دچار هستند، احتمال ابتلا به میگرن در آنها بالاتر است
پیشنهاد درمانی طب سنتی برای سردرد میگرنی نوع گرم
- حجامت عام 3 مرحله هر دو هفته یا یکماه یکبار
- حجامت سر 2 مرحله .بعد حجامت عام
- استفاده خوراکی از سیاهدانه هر صبح و هر شب یک قاشق چای خوری (بصورت جویدنی) چهل روز
- ماساژ سرکه به پیشانی و بوئیدن سرکه
- استفاده از عطسه آور روزی یکبار
- شستشوی سر با خیسانده گل ختمی (درمان تکمیلی)شستشوی سر با آب سرد
- اصلاح مزاج با استفاده از سر کنگبین شبی یک لیوان به مدت 40 شب
- حجامت ماستوئید در صورت سردرد یکطرفه
- فصد دست مخالف در سردرد یکطرفه (در موارد مقاوم) استفاده از غذاهای سرد
پیشنهاد درمانی طب سنتی برای سردرد میگرنی نوع سرد
- حجامت گرم کتف 7 تا 14 مرحله یکروز در میان
- استفاده از دوسین 1 تا 3 قاشق مربا خوری در روز 40 شب
- استفاده از قطره نازیل 2 مرحله
- استفاده از داروهای گرم به صورت خوراکی ، بوئیدنی و مالیدنی بصورت روغن کنجد و اسانس نعناء روی ملاج سر و دیگر نقاط بدن
- بعد از آماده سازی کامل بیمار حجامت عام 3 مرحله ماهی یکبار
- خذف خوراکیهای سرد و بلغم زا
- حذف سس مایونز و انواع سسها از غذاهای روزانه
توصیه کلی طب سنتی برای درمان سردرد و میگرن
- مصرف چای بادرنجبویه و زیرفون روزی 3 استکان
1 قاشق مرباخوری بادرنجبویه به اضافهی 1 قاشق غذاخوری زیرفون در یک قوری 2 لیوان آب سرد به همراه مقداری نبات.